Sommerferie i Albena, Bulgarien, 2004

I august 2004 var jeg for tredje gang sammen med mine forældre på sommerferie i byen Albena ved Sortehavets kyst i Bulgarien.
Vi boede som sædvanlig på Hotel Zdravetz, som vi finder ganske hyggeligt. Det ligger samtidig kun et stenkast fra stranden og i nærheden af indtil flere gode restauranter, hvilket også taler til hotellets fordel.
På siden her kan du se nogle af de billeder, jeg tog dernede. Du kan klikke på det lille billede, hvis du ønsker at se det i en stor version.


Skyer over land på vej derned

Såkaldt "havudsigt fra siden"

Svaleungerne bor tæt

I gågaden optrådte mange mime kunstnere

En bid af "vores strand"
Man kunne komme på sejlture med båden, der lagde til tre gange om dagen

Den nærmeste restaurant hedder "Fisherman's Cottage. Der kan man blandt andet få helstegt lam - serveret til tonerne af meget høj sigøjnermusik

I gågaden er der masser af boder med tøj, lokalt kunsthåndværk, malerier og andre souvenirs. Man kan også blive tatoveret eller få flettet hår i en af gågadens boder.

Bod med "alt godt fra havet"

Et af de flotte malerier, man kunne købe. Man kan også selv blive malet, eller komme med et fotografi, som der så laves et maleri ud fra.

Man kan komme rundt i Albena med to minitog

Man kan også lade sig transportere i en hestevogn

Ofte er der meget varmt om sommeren, og så er det rart med en forfriskning

Skal man ud af byen i taxa, sker dette ofte efter fast pris, som der skiltes med. Begge de gange, vi var i Varna (nærliggende storby), ventede chaufføren på os, mens vi handlede. Denne ventetid var med i prisen

En aften blæste det kraftigt op og det tordnede i timevis

Det lynede især meget ude over Sortehavet

En dag var vi til delfinshow

Ikke al transport er motoriseret endnu i Bulgarien

Hvor Sortehavet nærmest var blikstille de første dage i vores ferie, så blæste det efterhånden op og der kom større og større bølger.
Jeg kan kun anbefale Albena som et dejligt sted at holde sommerferie. Vejret er varmt, men ikke kvælende fugtigt. På trods af solen og varmen er området frodigt og grønt, selv sidst på sommeren.
Hvis man er til vandsport, er der masser af muligheder, ligesom man spiser godt i byens mange forskellige restauranter.
Strandene er velholdte og bliver renset hver aften. Man skal et godt stykke ud i vandet, førend det bliver bare en smule dybt. Til denne ferie havde jeg været så uforsigtig at købe et par dykkerbriller. Det var noget af overraskelse at se, hvor "levende" sandbunden var: små krabber og fisk i rå mængder.
Det er næppe sidste gang, vi har holdt ferie i Albena....


Mangler menuen ude til venstre? Klik her!
Send e-mail
Dokument oprettet 12. februar 2005
Sidst ændret 19. september 2009
© Annette Christensen